Cea mai importantă condiție pentru menținerea purității apei în bazinele publice și private este alegerea corectă a preparatelor chimice (chimia pentru curățarea piscinei).

PREPARATELE  DE INTREŢINERE  A  APEI SE ÎNTRODUC  NUMAI ÎN SCHIMMER SAU  ÎN  PLUTITORUL  DE  DOZARE, ÎN NICI UN  CAZ NU SE  ARUNCĂ  ÎN  PISCINĂ!

Următoarele măsuri sunt necesare pentru o îngrijire eficientă a apei:

Reglarea PH (aciditate)
Dezinfectarea (clor)
Coagularea la intervale regulate
Monitorizarea formării algelor

Pentru a menține apa într-o stare echilibrată, veți avea nevoie de:
Tester pentru determinarea concentrației de clor  și a  pH-ului.

PH
O greșeală obișnuită de proprietarii de piscine – începutul tratării apei și alte activități fără a ține seama de nivelul acidității apei – pH-ul. În același timp, pH-ul natural de 7,0-7,4 este optim nu numai pentru pielea umană, ci și pentru eficacitatea îngrijirii pentru piscină. Dacă pH-ul depășește 7,4, eficacitatea dezinfectantului este redusă dramatic, iar rezultatul tipic este supraclorarea și sugur nu avem o piscină curată.

Dezinfectare
În apa neprelucrată, algele, ciupercile și bacteriile se răspândesc în mod liber. Pentru a le distruge, campania oferă mai multe moduri:
Cu clor
Prin metoda oxigenului
Cu ajutorul sarei pentru piscine

Controlul transparenței
  În piscină, de fiecare dată, există depuneri de tot felul de substanțe descompunători, resturi mici, ioni metalici etc., care sunt atât de superficiali încât nu pot fi eliminați prin intermediul unui filtru. Acestea pot fi eliminate cu ajutorul unui coagulant.

Combaterea algelor
Pentru combaterea algelor, oferim o antialgic care previne aparitia algelor, bacteriilor și ciupercilor din bazin.